Wat u moet weten over een creditcard

We kopen steeds meer online, maar vergeten dan vaak onze creditcard. Op deze site zetten we daarom alle voordelen van de creditcard op rij én leest u meer over veilig online betalen.

Wat kost een creditcard?

Er bestaan veel misverstanden over het gebruik van een creditcard. Zo hoeft een creditcard niet per se duurder te zijn dan een bankpas. U heeft namelijk, net als met een bankpas, de kosten helemaal in eigen hand.

  • Bij ICS krijgt u de creditcard vaak het eerste jaar gratis, daarna kost deze gemiddeld €35,- per jaar. Deze kosten zijn vergelijkbaar met het jaarlijkse tarief van een bankpas.
  • Voor alle betalingen met uw creditcard ontvangt u achteraf een rekening. U kunt kiezen voor een automatische maandelijkse incasso of eigenhandig de rekenig betalen. Wanneer u de rekening binnen 21 dagen na ontvangst van het rekeningoverzicht volledig betaalt, betaalt u nooit rente.
  • Daarnaast kunt u met de ICS creditcard sparen en rente ontvangen vanaf een tegoed van € 500,-.
  • Bovendien heeft u altijd inzicht in uw uitgaven met de ICS App. Hiermee kunt u met één druk op de knop zien wat u nog te besteden heeft. Zo staat u nooit voor vervelende verrassingen.

Is een creditcard veilig?

Bij een creditcardbetaling staat veiligheid voorop. Wij zorgen ervoor dat u altijd en overal veilig kunt shoppen.

  1. Webshops waar u met een creditcard kunt betalen zijn uitvoerig gecontroleerd op veiligheid.
  2. Bij ICS houden we dag in dag uit alle creditcardbetalingen in de gaten. Als wij verdachte betalingen zien die mogelijk niet door u zijn gedaan, dan nemen we meteen contact met u op.
  3. Net zoals u op straat de kans loopt om gerold te worden, kan er helaas ook internetfraude plaatsvinden. Daarom raden we aan om altijd zelf alert te blijven. Geef nooit uw cardnummer, pincode of andere vertrouwelijke gegevens op een internetpagina die u niet vertrouwt. Twijfelt u bij een betaling? Dan kunt u 24/7 contact opnemen met de ICS Servicedesk.
  4. Vrijwel alle ICS creditcardbetalingen zijn 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Ook als uw online bestelde pakketje niet aankomt, zorgt ICS ervoor dat u uw geld terug krijgt.

Veilig online betalen in drie eenvoudige stappen:

Stap 1 Bestel een product Bijvoorbeeld dat leuke jurkje of die nieuwe digitale camera.
Stap 2 Selecteer betalen met creditcard Vul uw creditcardgegevens in en bevestig.
Stap 3 Uw online betaling is dan afgerond. U kunt dan aanspraak maken op de  Aflevergarantie of Aankoopverzekering.