Waar kan ik mijn creditcardgegevens veilig invoeren?

Met een creditcard kunt u op veel plekken betalen. In de winkelstraat, op de woonboulevard en online. Bijna overal ter wereld. Maar hoe weet u of u uw creditcardgegevens veilig kunt invoeren?

In principe kunt u de creditcard zien als een keurmerk. Alle webwinkeliers die de creditcard accepteren als betaalmiddel moeten namelijk aan strenge voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld met betrekking tot het opslaan van uw creditcardgegevens. Daarnaast zorgt ICS ervoor dat u altijd en overal veilig kunt winkelen. Zo houdt ICS dag in, dag uit, de creditcardbetalingen in de gaten. Als ICS verdachte betalingen ziet die mogelijk niet door u zijn gedaan, dan neemt ICS meteen contact met u op.

Hieronder vindt u enkele tips waarmee u zelf fraude eenvoudig kunt voorkomen.
Tip 1: Bekijk reviews over de verkoper. Zijn er veel klachten? Denk dan nog een keer na of u een aankoop doet bij de desbetreffende partij.
Tip 2: Veel spelfouten en niet werkende linkjes zijn een mogelijk teken van fraude. Controleer hier dus op.
Tip 3:  Controleer van tevoren of u contactgegevens van de verkoper op de website kunt vinden.
Tip 4: Er zijn veel keurmerken voor veilig online winkelen, bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg. Wilt u zeker weten of dit keurmerk ook echt is toegekend aan de winkelier? Controleer dit dan op de website van het keurmerk.
Tip 5: Is het aanbod te mooi om waar te zijn? Dan is het dat vaak ook. Bij twijfel geldt: niet doen.
Tip 6: Controleer nadat u een online transactie heeft gedaan bij een webshop of de betaling heeft plaatsgevonden. Dit kunt u controleren via de ICS App of Mijn ICS.