Pech op vakantie? De Aanvullende Reisverzekering op ICS creditcards biedt uitkomst.

Alles in het leven verzekeren is geen optie. Maar van pech, een ongelukje of ongeval op vakantie wordt niemand blij. De Aanvullende Reisverzekering, die van toepassing is op vrijwel alle creditcards van International Card Services, biedt dan uitkomst.

Vlucht vertraagd

Een slecht begin (of eind) van uw vakantie: een vertraagde vlucht van minimaal 4 uur door weersinvloeden of stakingsacties. Helaas kan een vluchtvertraging niet voor u worden opgelost, maar de Aanvullende Reisverzekering dekt wel de extra verblijfs- en telefoonkosten die u moet maken. De reisverzekering dekt maximaal 150 euro per vertraagde vlucht.

Bagage vertraagd

U bent net aangekomen in dat zonnige buitenlandse oord, en dan rolt uw koffer niet op de bagageband. De Aanvullende Reisverzekering dekt dan maximaal 125 euro per dag voor de noodzakelijke aanschaf van vervangende zaken die u maakt door de vertraagde aankomst van uw koffer. Kortom: op naar de lokale markt om een (tijdelijke) zomeroutfit en toiletartikelen in te slaan. En daarna rechtstreeks naar het strand.

Ongeluk(je) tijdens de vakantie

Wat is er nou lekkerder dan een goede strandsessie afwisselen met een mooie mountainbiketocht door het binnenland of een goede trektocht bergop? Of wat te denken van een goede wintersportvakantie? Hoe gaaf ook, het blijft uitkijken geblazen. Ongelukjes liggen altijd op de loer. Hoe wordt u in zo’n geval geholpen? U neemt dan contact op met SOS International. Zij regelen de hulpverlening tijdens uw reis. Denk hierbij aan het regelen van een eventuele ambulancevlucht, of de eventuele verzending van medicijnen uit uw thuisland. Sla het nummer van SOS International (+31 (0)20 – 651 59 93) dus altijd op in uw mobiele telefoon.

Goed om te weten

De Aanvullende Reisverzekering is geen vervanger van de standaard Reisverzekering. Zorg er dus altijd voor dat u goed verzekerd op reis gaat. De Aanvullende Reisverzekering zit standaard bij uw creditcard (met uitzondering van ANWB creditcards en ABN AMRO MasterCards). Op de ABN AMRO Creditcards (MasterCard) zit alleen een Bagage- en Vluchtvertragingsverzekering. Hier betaalt u dus niet extra voor. Voorwaarde voor dekking van de Aanvullende Reisverzekering is dat u uw vakantie volledig betaald hebt met uw creditcard.

Meer algemene informatie vindt u in de brochure Productwijzer Reis- en annuleringsverzekering van het Verbond van Verzekeraars.