Veilig tanken bij onbemande benzinestations in het buitenland

Een weekje skiën in de Oostenrijkse Alpen, op stedentrip naar Brussel of Hamburg, of even lekker bijkomen aan de Spaanse Costa? Het ligt allemaal binnen handbereik in Europa. En het mooie is: vanuit Nederland bent u overal binnen no-time met de auto. Gaat u erop uit? Vergeet dan uw creditcard niet. Dat is handig en veilig bij het tanken.

Brandstof tanken
Met de auto naar Barcelona? Grote kans dat u ergens in Frankrijk gaat tanken. Als u bij een voordelige onbemande benzinepomp tankt, dan moet u vóór het tanken uw creditcard invoeren in de betaalautomaat. Op dat moment controleert de pomp of u voldoende geld op uw Card heeft staan en wordt er een bedrag gereserveerd, vaak 100 tot 150 euro.

Schrik niet, de reservering is het bedrag voor een volle tank. Zo verzekert het benzinestation zich ervan dat u de afgenomen brandstof ook daadwerkelijk kunt betalen. Ook als u veel tankt. Na enkele dagen wordt het gereserveerde bedrag weer vrijgegeven en wordt het daadwerkelijk getankte bedrag van uw creditcard afgeschreven.

Worden er onverhoopt toch meer kosten afgeschreven? Dan bent u hier met de creditcard tegen verzekerd. Tank daarom altijd met uw creditcard, ook bij onbemande tankstations in het buitenland.